Ceban critică dur reforma spitalelor! „Au închis școlile, acum vor închide și spitalele!”

Ghilotina PAS urmează să treacă prin toate spitalele țării! Sute de cadre medicale urmează să rămână fără muncă, în schimb oamenii docili guvernării se vor alege cu funcții...

Ghilotina PAS urmează să treacă prin toate spitalele țării! Sute de cadre medicale urmează să rămână fără muncă, în schimb oamenii docili guvernării se vor alege cu funcții cheie în instituțiile medicale. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii Puterea a patra, la postul N4, specificând că reforma spitalelor inițiată de PAS reprezintă o catastrofă pentru sistem.

„Prin raioane vor închide spitalele așa cum au închis școlile. O să dea oamenii afară, medici care îi avem de bună calificare o să nimerească sub această ghilotină ca și mulți alții care au fost destituiți din sistem. Probabil că în perspectivă se gândesc la o regionalizare a spitalelor. Să presupunem erau 20, o să fie 5. Ei de a distruge știu foarte repede, noi asta am văzut. Asta s-a întâmplat în cazul școlilor, și iată sunt doi ani de guvernare a Președintelui și un an și jumătate a PAS-ului și totul așa și a rămas doar mai trec niște cete de narcomani și își injectează substanțe narcotice”, a declarat Ceban.

Din 2016 până în 2021 pentru reabilitarea instituțiilor medicale, inclusiv prin împrumut, s-au investit peste 477 milioane lei, o sumă impunătoare pentru dotarea infrastructurii și reparații capitale, a specificat edilul capitalei.

„Vă putem invita la Spitalul Sfânta Treime care este eficientizată energetic, să vedeți cum arată acele secții. Să vedeți „Arhanghelul Mihail” echipamentele procurate, tomografie computerizată, laboratoare, centrele de reabilitare, secțiile de chirurgie. Ceea ce vrea astăzi guvernarea PAS este să schimbe directorii, să pună oamenii docili lor, pentru că instituțiile cam peste tot au funcționat în felul acesta. Reforma nu este gândită, reforma nu este administrată, nu este argumentată suficient, reforma este anticonstituțională și nu înțeleg de ce trebuie să fie în asemenea grabă!”, a menționat primarul general.

În context, Ion Ceban a declarat că au avut loc discuții cu toți directorii instituțiilor medicale, urmând și un demers și în adresa Parlamentului.

„Poate se va trezi acolo cineva în ultimul moment și se va gândi la faptul că lucrurile nu pot fi desfășurate așa cum s-a procedat, plus că suntem în proces să sesizăm toate instituțiile internaționale, misiunile diplomatice, pentru că nu sunt normale aceste schimbări”, a conchis edilul.

In this article