Un tânăr din Anenii Noi, posesor de criptomonede, răpit de doi indivizi și închis într-un garaj

Doi bărbați de 40 și 44 de ani, originari din Anenii Noi, sunt cercetați penal de organele de drept din motiv că ar fi șantajat și amenințat cu...

Doi bărbați de 40 și 44 de ani, originari din Anenii Noi, sunt cercetați penal de organele de drept din motiv că ar fi șantajat și amenințat cu moartea un tânăr de 20 de ani.

Suspecții ar fi obținut informația precum că tânărul deține o afacere de criptomonede și dispune de o sumă impunătoare de bani.

Aceștia l-au urmărit pe băiat în timp ce acesta se îndrepta spre casă, l-au urcat cu forța într-o mașină și l-au dus într-un garaj închiriat de unul dintre ei.

Indivizii i-au luat bunurile personale, telefonul mobil și trei laptopuri. Apoi, prin șantaj și amenințare cu moartea, au estorcat o sumă de bani.

Victima le-a făcut un transfer de 290.000 de dolari și 190.000 de criptomonede, după care a fost lăsat pe o stradă din Capitală.

Suma prejudiciului cauzat părții vătămate a fost estimată la 9.270.450 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație în comun cu procurorii, suspecții au fost identificați.

Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege.

Unul dintre bărbați a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar în cazul celui  de-al doilea suspect se întreprind  măsuri pentru localizarea și reținerea lui.

Pentru fapta comisă, bărbații riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

In this article