Un spion expulzat din România a fost prezent în public la discursul lui Putin

În timp ce președintele rus Vladimir Putin își ținea marți discursul în fața națiunii, un personaj aflat în primele rânduri atrăgea atenția. Bratislav Jikovici, un cetățean sârb, declarat...

În timp ce președintele rus Vladimir Putin își ținea marți discursul în fața națiunii, un personaj aflat în primele rânduri atrăgea atenția. Bratislav Jikovici, un cetățean sârb, declarat indezirabil în 2017 în România și expulzat după ce a fost prins că spiona pe litoralul românesc pentru Rusia, a fost surprins în publicul lui Putin.

Bratislav Jikovici fotografia radare militare pe coasta Mării Negre pentru a transmite Rusiei reperele GPS ale acestora. Potrivit SRI, el era extrem de interesat și de baza militară de la Mihail Kogălniceanu și venise deja de 4 ori în România, prin Bulgaria sau prin Ucraina.

De asemenea, el a organizat un detașament paramilitar ultranaționalist și l-a dus în Crimeea în 2014. Mai mult, sârbul a mers voluntar să lupte în Donbas, înainte ca Putin să declanșeze invazia la scară largă. În Ucraina, acesta a fost anchetat pentru că ar fi atacat forțele ucrainene în Donețk și Lugansk de partea separatiștilor pro-ruși, ca parte a unei organizații de extremă dreaptă internaționale.

In this article