Relațiile moldo-poloneze discutate, la Varșovia, de Președinta Maia Sandu și Președintele Andrzej Duda

La Varșovia, unde comunitatea internațională a marcat un an de când a început războiul Rusiei contra Ucrainei, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele...

La Varșovia, unde comunitatea internațională a marcat un an de când a început războiul Rusiei contra Ucrainei, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.  

„L-am revăzut pe Președintele Andrzej Duda, un mare susținător al țării noastre și al parcursului nostru european. Am discutat cu Președintele Duda despre evoluțiile de securitate din regiune, despre provocările cu care ne confruntăm și consecințele războiului asupra țării noastre. Oamenii din Republica Polonă și din Republica Moldova, care trăiesc cu acest război la hotar, își doresc pace și libertate și susțin poporul ucrainean”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că, Polonia este un partener de încredere pentru țara noastră, în special în aceste timpuri dificile. „Am mulțumit pentru sprijinul consecvent pe care ni l-a oferit poporul polonez pentru dezvoltarea democrației, susținerea economiei și a aspirațiilor noastre de a deveni membri ai Uniunii Europene”, a conchis Președinta Maia Sandu.

In this article