Un semafor inteligent, amplasat la nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi. Ce va face acesta

Nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi a fost modernizat tehnologic printr-un plasarea unui semafor inteligent. Potrivit primarului general Ion Ceban, acestea evaluează numărul autoturismelor în intersecție...

Nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi a fost modernizat tehnologic printr-un plasarea unui semafor inteligent.

Potrivit primarului general Ion Ceban, acestea evaluează numărul autoturismelor în intersecție și determină de sine stătător lungimea undei pe benzile de deplasare, în scopul diminuării ambuteiajelor.

„Totodată, pentru siguranța pietonilor care traversează intersecția dată, se reamenajează stațiile de așteptare, prin strămutarea acestora și se reconstruiesc trotuarele, urmând a fi montat și parapetul pietonal de protecție.

Aceasta este una dintre cele mai periculoase intersecții, unde, conform datelor poliției, 70 la sută din accidentele rutiere sunt cu urmări fatale.

Costul total al proiectului depășește 4 milioane de lei. Lucrările sunt pe final, iar în curând vor fi activate noile semafoare”, a declarat Ceban.

Semafoare inteligente urmează a fi instalate și în alte intersecții de pe bd. Dacia, pe tronsonul cuprins între str. Băcioii Noi și str. Burebista. Ulterior, se va face o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide unde vor mai fi modernizate astfel intersecțiile.

In this article