Un rus beat a încercat să fure cadavrul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin de la mausoleul din Moscova

Un bărbat din Moscova a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, liderul bolșevic care a condus Revoluția din Octombrie și a instituit dominația comuniștilor în...

Un bărbat din Moscova a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, liderul bolșevic care a condus Revoluția din Octombrie și a instituit dominația comuniștilor în Rusia. Rusul era beat, iar medicii l-au diagnosticat cu „o tulburare mintală cauzată de alcoolism”.

Agenția rusească Tass scrie că bărbatul era „extrem de beat” și că a fost luat în custodia poliției după ce a intrat ilegal în mausoleul lui Lenin din Piața Roșie din Moscova. Anunțul a fot făcut de Denis Simonov, șeful departamentului de comunicații al gărzii federale ruse.

Bărbatul a escaladat, luni dimineaţă, barierele din faţa mausoleului aflat în Piaţa Roşie din Moscova şi a încercat să pătrundă apoi în acea clădire puternic păzită, situată din afara zidurilor Kremlinului. El a fost arestat la intrare, scrie Agerpres, care citează DPA.

Paramedicii l-au diagnosticat pe bărbat cu o tulburare mintală cauzată de alcoolism.

Mausoleul teoreticianului comunist, care a murit în 1924, a fost considerat un important obiectiv turistic în perioada sovietică, când milioane de oameni au vizitat memorialul. Trupul lui Lenin a fost îmbălsămat și expus vizitatorilor imediat după moartea acestuia. Cadavrul este, în mod periodic, reîmbălsămat de autoritățile ruse.

După prăbuşirea Uniunii Sovietice, au existat mai multe proiecte pentru ca Lenin să fie înhumat într-un mormânt obişnuit, dar acele planuri nu au fost niciodată realizate.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

In this article