Un român riscă până la 15 ani de închisoare în R. Moldova pentru traficarea unei tinere din Nisporeni în Grecia

Un cetățean român riscă până la 15 ani de pușcărie în R. Moldova pentru traficarea unei tinere din Nisporeni în Grecia. Potrivit informației, inculpatul a fost extrădat acum...

Un cetățean român riscă până la 15 ani de pușcărie în R. Moldova pentru traficarea unei tinere din Nisporeni în Grecia.

Potrivit informației, inculpatul a fost extrădat acum câteva zile din Olanda în R. Moldova și urmează să apară în fața judecătorilor.

Faptele au avut loc în 2012-2013. Inculpatul care atunci avea 23 de ani, împreună cu complicii săi au recrutat o tânără de 18 ani, originară din Nisporeni.

Românul a convins-o pe tânără să meargă la muncă în Grecia. Mai în glumă mai în serios, tânăra l-a întrebat dacă nu o va impune să se prostitueze, acesta însă a răspuns negativ și a afirmat că „toți au un dumnezeu”.

Sosită în Atena, inculpatul i-a adus victimei cartelă telefonică grecească, ca să-și anunțe soțul că „a ajuns cu bine.” La distanță de o zi, însă, aceasta a aflat că urma să presteze servicii sexuale și imediat i-a scris soțului, pe o rețea de socializare.

Tânăra imediat a încercat să evadeze, însă nu i-a reușit, astfel, tânăra i-a spus bărbatului că-și va pune capăt zilelor.

În final, victima a fost urcată într-un autocar cu destinația Iași (cu bilet achitat de inculpat), de unde victima l-a rugat pe un șofer din Moldova să o transporte până-n Nisporeni, unde soțul i-a achitat restul călătoriei. La ceva timp după revenire, victima a depus plângere la autorități împotriva inculpatului.

Pentru fapta comisă, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la șapte la 15 ani, conform Codului penal. Totodată, la solicitarea procurorilor PCCOCS, alți doi cetățeni români pe lângă cel extrădat acum, au fost anunțați în căutare, în același dosar.

In this article