Un protestatar cu un steag palestinian şi-a dat foc în faţa unui consulat israelian, în SUA

Un protestatar cu un steag palestinian şi-a dat foc vineri în faţa consulatului israelian din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, au anunţat autorităţile locale, transmite Reuters şi AFP,...

Un protestatar cu un steag palestinian şi-a dat foc vineri în faţa consulatului israelian din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, au anunţat autorităţile locale, transmite Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Persoana se află în stare critică, a declarat şeful poliţiei, Darin Schierbaum, într-o conferinţă de presă. „Credem că această clădire rămâne sigură, nu vedem nicio ameninţare aici.

Credem că a fost vorba despre un gest de protest politic extrem”, a mai spus el. Potrivit poliţiei, protestatarul, a cărui identitate nu a fost comunicată, a sosit în jurul orei locale 12.17 în faţa clădirii, care găzduieşte consulatul Israelului şi câteva firme, şi şi-a dat foc cu benzină.

Un agent de securitate care a încercat să intervină a fost şi el rănit. Ambii „suferă de arsuri şi au fost transportaţi la spital”, a precizat şeful serviciului de pompieri, Roderick Smith.

Israelul a reluat vineri ofensiva militară în Fâşia Gaza după ce negocierile privind prelungirea armistiţiului de o săptămână au eşuat.

Potrivit oficialilor palestinieni, mai mult de 15.000 de locuitori ai Gazei au fost ucişi de la începutul campaniei, care a distrus o mare parte din enclavă.

În SUA, conflictul a provocat sute de manifestaţii şi proteste, în sprijinul fie al palestinienilor, fie al Israelului.

In this article