Mai multe instanțe și instituții au confirmat legalitatea alegerii Tatianei Cociu în funcția de primar al municipiului Orhei

Toate încercările reprezentantului PAS, la Orhei, au fost contracarate de către mai multe instanțele de judecată, inclusiv de Curtea Supremă de Justiție și organele electorale. Astfel, deciziile magistraților...

Toate încercările reprezentantului PAS, la Orhei, au fost contracarate de către mai multe instanțele de judecată, inclusiv de Curtea Supremă de Justiție și organele electorale. Astfel, deciziile magistraților confirmă legalitatea alegerii Tatianei Cociu la funcția de primar al municipiului.

Cea mai recentă hotărâre a fost pronunțată pe 1 decembrie 2023, recursul candidatului PAS Sergiu Stanciu, care a cerut anularea înregistrării candidatului Tatiana Cociu la alegerile primarului pentru municipiul Orhei, a fost declarat inadmisibil, în urma unei decizii definitive și irevocabilă a Curții Supreme de Justiție.

Nu este singura situație când reprezentantul PAS a solicitat invalidarea mandatului de primar al Tatianei Cociu, dar, la fel, și acea tentativă a fost una eșuată pentru reprezentantul puterii. Judecătoria Orhei și Curtea de Apel a respins contestațiile PAS care a acuzat primarul ales al municipiului Orhei de încălcări electorale.

Avocații au demonstrat în instanță faptul că acuzațiilor nu au avut nici un temei legal și au fost nefondate, lucru confirmat și de către instanțele de judecată, respingând acțiunea reprezentatului guvernării.

Candidatul PAS și-a încercat norocul și la organele electorale. El a inițiat alte două contestații cerând deja infirmarea alegerilor și anularea mandatului primarului ales. Însă, Organele electorale din Orhei, dar și judecătoria Orhei au respins și aceste solicitări.

În acest joc ar fi fost implicat și Serviciul de Informații și Securitate, dar și Comisia Electorală Centrală care a cerut consiliului electoral Orhei să revizuiască decizia de validare a mandatului primarului de Orhei.

Totuși, organul electoral municipal a reexaminat repetat toate circumstanțele validării mandatului primarului municipiului Orhei și nu a constatat încălcări ale legislației, confirmând repetat legalitatea validării mandatului de primar al dnei Tatiana Cociu.

Menționăm că, Tatiana Cociu a obținut 63% din voturi, în timp ce  candidatul PAS, Sergiu Stanciu, s-a clasat pe locul secund, cu 17% din voturi.

In this article