Un politolog spune că R. Moldova este folosită drept ”carne de tun” de către UE

Solicitat de Politics.MD, analistul politic Cornel Ciurea a vorbit despre șansele aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Potrivit lui, țara noastră este folosită drept ”carne de tun” în...

Solicitat de Politics.MD, analistul politic Cornel Ciurea a vorbit despre șansele aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Potrivit lui, țara noastră este folosită drept ”carne de tun” în interesul țărilor europene.

„În pofida relatărilor optimiste ale guvernanților noștri șansele Republicii Moldova de aderare la UE sînt foarte neclare. Că nu există un plan de integrare pentru țările noastre ne-a spus recent chiar ambasadorul UE Janis Majeikis, pomenind în context și de conflictul transnistrean nesoluționat. Mai grav e însă faptul că în UE există voci care vor să ne țină la distanță de această structură și să ne folosească pe post de câini care latră înspre Rusia cu riscurile de rigoare. Despre acest lucru ne vorbește deputatul Bundestagului Andrei Hunko care susține că summitul Comunității Politice Europene este o înșelăciune simbolică pentru noi întrucât plasează statele fără șanse de aderare la UE într-o confruntare cu Rusia. Astfel, ni se propune să ne ocupăm de geopolitică și eventual să renunțăm la neutralitate în condițiile în care interesele noastre naționale ne dictează cu totul altceva”, menționează Ciurea pentru Politics.MD.

In this article