Polițiștii de frontieră documentează două cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST documentează două cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat a trei bărbați ucraineni. Unul dintre ei ar fi fost...

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST documentează două cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat a trei bărbați ucraineni. Unul dintre ei ar fi fost ajutat, contra sumei de 6 000 dolari, să ajungă clandestin în R. Moldova.

Astfel, la verificarea unei informații operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției în comun patrule ale SPF Tudora-1 au acționat pe segmentul de responsabilitate, iar în rezultat au depistat în apropierea liniei de frontieră un tânăr de naționalitate ucraineană. Din cercetările primare și spusele străinului, acesta ar fi fost ajutat de un grup de persoane să migreze ilegal din Ucraina în R. Moldova. Ar fi oferit o sumă de 6 000 de dolari pentru facilitarea trecerii ilegale a frontierei.

În cel de-al doilea incident, datorită vigilenții și acțiunilor promte ale polițiștilor de frontieră din SPF Volintiri, au fost depistați alți doi tineri în timp ce traversau fraudulos frontiera moldo-ucraineană. Depistarea acestora a fost posibilă după ce a fost observat un taxi în apropiere de frontieră. În urma verificării mașinii, la volanul căruia se afla o cetățeancă a R. Moldova, iar în calitate de pasager era un cetățean ucrainean, ultimii având drept scop preluarea celor doi străini după traversarea ilicită a frontierei. În cadrul documentării cazului șoferul de taxi a declarat că primise 4000 lei moldovenești pentru a transporta persoanele.

În fapt, cei trei tineri ucraineni au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. Cercetările pe cazuri continuă.

In this article