Un polițist prins în flagrant delict în timp ce primea mită

Procuratura Anticorupţie anunță despre reținerea, în seara zilei de ieri, a unui ofițer de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana, bănuit de trafic de influență. Polițistul este...

Procuratura Anticorupţie anunță despre reținerea, în seara zilei de ieri, a unui ofițer de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana, bănuit de trafic de influență.

Polițistul este bănuit că ar fi pretins și primit 4 mii de euro de la un bărbat, cercetat penal pentru contrabandă. În schimbul acestei sume, ofițerul susținea că-și poate influența colegii și procurorii să-i restituie bunurile ridicate în cadrul percheziției și să-i mușamalizeze dosarul.

Polițistul a fost reținut, în flagrant delict, imediat după primirea banilor pretinși și plasat în izolator pentru 72 de ore. Acesta este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare.

De notat că, la momentul comiterii infracțiunii, ofițerul de investigație era suspendat din funcție, aflându-se în concediu pentru îngrijirea copilului.

In this article