Președintele spune cine și de ce vrea să provoace alegeri parlamentare anticipate

În prezent, există trei posibile scenarii pe arena politică din Republica Moldova. Despre acestea a vorbit președintele Igor Dodon într-un nou episod al emisiunii “Președintele Răspunde”. Primul scenariu...

În prezent, există trei posibile scenarii pe arena politică din Republica Moldova. Despre acestea a vorbit președintele Igor Dodon într-un nou episod al emisiunii “Președintele Răspunde”.

Primul scenariu este ca în țara noastră, în continuare, să fie un Guvern minoritar, condus de premierul Ion Chicu. Al doilea scenariu presupune crearea unei coaliții parlamentare. „În aceste condiții ar putea fi o coaliție între PSRM și PDM, în caz că PDM se reformează, se curăță”, spune președintele.

Al treilea scenariu este cel mai pesimist, spune șeful statului – provocarea alegerilor parlamentare anticipate. „Asta ar fi o problemă pentru Republica Moldova, pentru că în acest caz cele mai multe proiecte sociale vor fi blocate sau stopate. Când lumea știe că mergem în anticipate, se începe o perioadă de instabilitate. Se încep luptele și jumătate de an minimum noi suntem în bătălii politice. Pentru țară va fi o problemă, plus vreo 70-80 de mln de lei cheltuiți”, a explicat Igor Dodon.

Șeful statului susține că sunt doi politicieni, care își doresc alegeri parlamentare anticipate. Este vorba despre Maia Sandu și Ilan Șor.

„Maia Sandu, pentru că este în afara Parlamentului și vrea să revină. Șor, pentru că vrea să destabilizeze situația, pentru că s-a apucat mai serios procurorul general de furtul miliardului și de aeroport și de tot… Ei speră că dacă vor fi anticipate, se vor mai tulbura apele.”, a explicat președintele.

In this article