Un polițist, bătut de către un bărbat beat la Fălești: Ce riscă făptașul

Un polițist a fost agresat fizic de către un bărbat în stare de ebrietate. Totul s-a produs ieri, 3 octombrie, în jurul orei 14:00, atunci când oamenii legii...

Un polițist a fost agresat fizic de către un bărbat în stare de ebrietate. Totul s-a produs ieri, 3 octombrie, în jurul orei 14:00, atunci când oamenii legii au fost sesizați pentru a interveni în soluționarea unui conflict de violență într-o familie din satul Ilenuța.

Ajunși la fața locului, bărbatul de 48 de ani s-a comportat agresiv, numind polițiștii cu cuvinte necenzurate și nu se supunea cerințelor legale.

În acest caz, oamenii legii au fost nevoiți să folosească gazele lacrimogene și să aplice cătușele. În acel moment, bărbatul l-a îmbrâncit pe unul dintre polițiști, deteriorându-i uniforma de serviciu și lovindu-l cu picioarele peste diferite părți ale corpului.

În cele din urmă, agresorul a fost imobilizat și escortat la Inspectoratul de Poliție Fălești. Acesta a fost testat alcoolscopic și avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,07 mg/l.

Pe numele bărbatului a fost emis ordin de restricție pe un termen de 6 zile în cazul de violență în familie.

Totodată, pe acest caz polițiștii au pornit o cauză penală pentru „amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească”.

Conform legii penale persoana vinovată riscă amendă până la 67.500 lei sau închisoare de până la 2 ani.

In this article