Trei bărbați reținuți de polițiști pentru comiterea unui furt în proporții deosebit de mari

Ofițerii Direcției investigații criminale a INI, în comun cu ofițerii Inspectoratului de poliție Centru, sub conducerea procurorilor oficiului Centru şi suportul angajaţilor BPDS „Fulger”,  au documentat activitatea infracțională a...

Ofițerii Direcției investigații criminale a INI, în comun cu ofițerii Inspectoratului de poliție Centru, sub conducerea procurorilor oficiului Centru şi suportul angajaţilor BPDS „Fulger”,  au documentat activitatea infracțională a unui grup criminal, care la 12 septembrie curent, în jurul orei 23.00 au pătruns pe ascuns pe teritoriul unui șantier de construcții,  de unde au sustras mai multe materiale de construcție, dar și utilaje în sumă totală de peste 400 000 de lei.

În urma unui complex de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală, pe cazul dat, au fost reținuți trei bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, locuitori ai orășelului Sîngera din municipiul Chișinău. Doi dintre bănuiți, au fost anterior cercetați pentru comiterea infracțiunilor similare.

La 29 septembrie, au fost efectuate concomitent mai multe percheziții în automobilul și la domiciliile persoanelor suspecte, în cadrul cărora, au fost depistate şi ridicate o parte din bunurile sustrase.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform art.186 al.5 din Codul penal, iar persoanele bănuite au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de furt în proporții deosebit de mari, riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 12 ani.

Polițiștii continuă investigațiile pentru întărirea probatoriului pe caz, inclusiv şi stabilirea apartenenţei figuranţilor vizaţi, în comiterea altor infracţiuni pe teritoriul ţării.

In this article