Un organizator al migrației ilegale va petrece următorii 3 ani după gratii

Un cetățean ucrainean, învinuit pentru organizarea migrației ilegale a fost condamnat în primă instanță de către organele de drept ale Republicii Moldova la 3 ani și 3 luni...

Un cetățean ucrainean, învinuit pentru organizarea migrației ilegale a fost condamnat în primă instanță de către organele de drept ale Republicii Moldova la 3 ani și 3 luni privațiune de libertate.

Amintim că, în luna noiembrie 2022 a fost inițiată o cauză penală pe numele cetățeanului ucrainean, ca urmare a reținerii acestuia în flagrant în zona de competență a SPF Copceac. Acesta ar fi organizat intrarea ilegală a unui bărbat ucrainean pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru serviciile sale ar fi pretins suma de 4000 dolari americani, bani care au și fost depistați în cadrul percheziției mijlocului de transport, ce îi aparținea.

Astfel, în rezultatul acțiunilor de investigație și a măsurilor procesual penale, desfășurate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud, sub coordonarea Procuraturii raionului Taraclia, s-a stabilit implicarea cetățeanului ucrainean în organizarea migrației ilegale, cauza penală având ca finalitate condamnarea acestuia la 3 ani și trei luni privațiune de libertate.

In this article