Un nou schimb de prizonieri! Ucraina a întors acasă 60 apărători

Este vorba de cei care au fost ținuți pe teritoriul Rusiei, precum și cei care au fost în Elenovka. Ucraina a efectuat un nou schimb de prizonieri, în urma...

Este vorba de cei care au fost ținuți pe teritoriul Rusiei, precum și cei care au fost în Elenovka. Ucraina a efectuat un nou schimb de prizonieri, în urma căruia alți 60 de apărători s-au întors acasă. După cum a spus Andrei Yermak, președintele Oficiului Prezidențial, la Telegram, în rândul armatei sunt 15 ofițeri și 45 de soldați și sergenți, informează presa ucraineană, unian.net.

„Încă un schimb de prizonieri reușit. În mod simbolic. De Ziua Forțelor Armate ale Ucrainei, se întorc 60 de militari ai Forțelor Armate, Gărzii Naționale, Serviciului de Grăniceri de Stat – 58 de bărbați și două femei, 15 ofițeri și 45 de soldați și sergenți. acasă. Aceasta este cea mai bună veste în ziua sărbătorii, pentru că eroii trebuie să fie în viață. Pentru asta, printre altele, forțele noastre armate luptă – există o luptă pentru viață”, a scris el.

Pe listă figurează şi apărătorii din orașul Mariupol.

„În lista de astăzi” de 60 „sunt 34 dintre ei, inclusiv 14 de la Azovstal. Sunt răniți care vor primi toată asistența necesară în Ucraina. Sunt cei care au fost ținuți pe teritoriul Rusiei, precum și cei care au fost în Ielenovka”, a remarcat Yermak.

Schimb de prizonieri – situația per ansamblu

La 1 decembrie, Ucraina a întors acasă 50 de apărători din captivitatea rusă – cei răniți în luptele pentru regiunile Lugansk și Donețk, precum și apărătorii lui Mariupol.

Pe 23 noiembrie au fost eliberați 35 de militari, în special gardienii naționali, pe care rușii i-au capturat în zona Cernobîl la începutul invaziei.

Pe 24 noiembrie, alți 50 de soldați ucraineni au fost returnați din captivitatea rusă. Printre aceștia se numără 20 de luptători ai Gărzii Naționale, 12 ai Forțelor Navale, 10 ai Forțelor Armate ale Ucrainei, 6 ai Serviciului de Frontieră de Stat și 2 ai Apărării Teritoriale.

Pe 26 noiembrie, încă 12 ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă. Printre aceștia se numără patru luptători ai Marinei, doi Gărzi Naționale, doi grăniceri, unul din Trupe, precum și soții și un bărbat care a fost considerat dispărut.

In this article