Un nou focar de pestă porcină africană

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că în extravilanul localității Vadul lui Isac din raionul Cahul a fost depistat un nou focar de pestă porcină africană...

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că în extravilanul localității Vadul lui Isac din raionul Cahul a fost depistat un nou focar de pestă porcină africană la porci domestici.

Potrivit ANSA, a fost convocată Comisia pentru situații excepționale a raionului Cahul, care va implementa un plan complex de măsuri pentru combaterea bolii. Totodată, momentan se desfășoară acțiunile de eradicare a focarului, cu implicarea tuturor structurilor raionale și specialiștilor de la nivelul central al Agenției.

În jurul focarului au fost stabilite zonele de restricții (3 km – zona de protecție și 10 km – zona de supraveghere) și a fost restricționată mișcarea porcilor din fermele comerciale situate pe aceste teritorii, precum și mișcarea porcilor din exploatațiile nonprofesionale din întreg arealul raionului afectat.

De asemenea, a fost interzisă comercializarea cărnii obținute de la aceștia.

In this article