Un nou FAKE NEWS! Chicu a explicat imaginile de la un elevator, unde erau mai multe mașini încărcate cu cereale

Premierul Ion Chicu a dezmințit informațiile, tirajate de unele surse media, dar și de unii politicieni de opoziție, potrivit cărora statul exportă la greu cereale pe timp de...

Premierul Ion Chicu a dezmințit informațiile, tirajate de unele surse media, dar și de unii politicieni de opoziție, potrivit cărora statul exportă la greu cereale pe timp de criză. în debutul ședinței de Guvern, premierul a menționat că în prezent nu există risc pentru securitatea alimentară a țării.

“Am văzut în aceste zile imagini la greu mediatizate de la un elevator, că s-au încărcat niște mașini, că s-au dus nu știu unde… Este vorba despre cereale depozitate de agenți economici din stânga Nistrului, ei plătesc pentru servicii și au dreptul că vândă aceste cereale așa cum consideră ei. La etapa actuală nu există risc pentru securitatea alimentară în privința grâului și a altor cereale”, a spus Ion Chicu.

Recent, deputatul PPDA, Vasile Năstase, a cerut Guvernului să-i fie prezentate cifre despre rezerva de grâu a statului, care erau stocurile la sfârșitul anului 2019 și ce exporturi s-au făcut în ultimele luni. Solicitarea vine după ce mai multe instituții de media au publicat informații și fotografii în care sunt surprinse camioane cu cereale pregătite pentru vânzare în afara țării.

In this article