Un mort și patru răniți grav după un atac armat într-o biserică din California

Împușcături într-o biserică din California, a doua zi după ce 10 oameni au fost uciși într-un atac armat în masă în statul New York. Noul atac a avut loc...

Împușcături într-o biserică din California, a doua zi după ce 10 oameni au fost uciși într-un atac armat în masă în statul New York. Noul atac a avut loc la un lăcaș de cult frecventat de etnici taiwanezi, într-o comunitate de pensionari. Un om a fost ucis și patru au fost răniți grav de un bărbat care a deschis focul asupra enoriașilor, după slujbă.

Înăuntru erau între 30 și 40 de persoane.

Un apel de urgenţă a fost primit la ora 13:26 (20:26 GMT) de la o biserică presbiteriană duminică după-amiază, potrivit forţelor de ordine. Biserica este situată în oraşul Laguna Woods, la 112 km sud-vest de Los Angeles.

“Am arestat o persoană şi am recuperat o armă care ar putea fi implicată” în crimă, a indicat pe Twitter departamentul şerifului, fără a preciza în acest stadiu motivaţiile din spatele incidentului armat.

Atacatorul a fost oprit de oameni. Polițiștii l-au găsit cu picioarele legate și fără arme. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, și el tot de origine asiatică. Procurorii încă nu au aflat motivele atacului.

Biroul guvernatorului statului California, Gavin Newsom, a declarat că monitorizează situaţia şi colaborează cu oficialii locali.

“Nimeni nu trebuie să se teamă să meargă la lăcaşul său de cult. Gândurile noastre se îndreaptă către victime”, a scris biroul guvernatorului pe Twitter.

“Este o veste şocantă şi tulburătoare, mai ales la mai puţin de o zi după atacul armat în masă din Buffalo”, a scris congresmanul democrat Katie Porter, care reprezintă Districtul Orange. “Aceasta nu ar trebui să fie noua noastră normalitate”, a subliniat ea.

Sursa: digi24.ro

In this article