Un moldovean căutat pe canalele Interpol, extrădat din Polonia

Un bărbat de 36 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, anunțat în anul 2019 în  căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Polonia. Moldoveanul a fost anunțat...

Un bărbat de 36 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, anunțat în anul 2019 în  căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Polonia.

Moldoveanul a fost anunțat în căutare cu scop de arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de Poliție Ialoveni, fiind învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 190 alin. 5 „Escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari”. 

Acesta în anul 2018, prezentându-se drept reprezentat a unui  SRL, ar fi pretins și  primit 20 000 de euro de la o persoană, sub pretextul că va presta servicii de construcție și reparație a domiciliului.

Astfel, bărbatul a abuzat de încrederea victimei, a cheltuit banii și a fugit din țară.

Ca urmare a acțiunilor comune ale polițiștilor moldoveni și cei  din  Polonia  și cu suportul Direcției Cooperare Polițienească Internațională,  bărbatul a fost reținut în Polonia și extrădat în Republica Moldova pe cale aeriană.

In this article