Bucătarilor și personalului auxiliar din cadrul școlilor și grădinițelor le va fi majorat salariul cu 100 de lei. Care este părerea primarului general al capitalei

Bătaie de joc din partea Guvernului față de bucătari și personalul auxiliar din cadrul școlilor și grădinițelor. Potrivit primarului general Ion Ceban, salariul acestora se va majora cu...

Bătaie de joc din partea Guvernului față de bucătari și personalul auxiliar din cadrul școlilor și grădinițelor. Potrivit primarului general Ion Ceban, salariul acestora se va majora cu 100 de lei.

„Atât va fi majorat salariul bucătarilor și personalului auxiliar începând din anul viitor! Ei nu sunt judecători, ei sunt cei care au grijă de copiii și nepoții judecătorilor. E grav și e bătaie de joc față de oameni! Am transmis recent o solicitare Parlamentului, Guvernului și Ministerelor responsabile să ofere un salariu mai mare acestor categorii de angajați pentru posibilitatea de a duce un trai decent pentru munca pe care o depun. Am primit răspuns că ei cunosc situația și că din anul viitor va fi indexat salariul cu 6%”, a declarat edilul.

Primarul a venit și cu un citat din documentul transmis de Ministerul Finanțelor.„„Reieșind din posibilitățile bugetului public național au fost identificate resurse pentru majorarea cu 100 lei a valorii de referință aplicate la calcularea salariilor începând cu 01 ianuarie 2022, ce oferă o creștere a salariilor de circa 6% .”

E de plâns!! Totodată, legal, nu ni se oferă nouă, Primăriei, posibilitatea să majorăm salariile acestor lucrători. Totuși, mă bucur că am reușit să le oferim un ajutor material în luna decembrie. Vrem vremuri bune și pentru oamenii de rând! Nu doar pentru președinte, judecători sau miniștri”, a conchis edilul.

In this article