Un moldovean băut ar fi sărit peste gardul frontierei și s-a pornit pe jos în Europa

A sărit peste gardul punctului de trecere și s-a pornit pe jos în Europa. Este isprava unui cetățean moldovean care a fost depistat de către polițiștii de frontieră...

A sărit peste gardul punctului de trecere și s-a pornit pe jos în Europa. Este isprava unui cetățean moldovean care a fost depistat de către polițiștii de frontieră din Sculeni pe malul râului Prut.

Ba mai mult că bărbatul era în stare avansată de ebrietate, iar în baza de date figura ca dat în urmărire de poliție. Incidentul a fost consemnat în seara zilei de 1 noiembrie curent.

Inițial, bărbatul de 45 de ani s-a apropiat la punctul de trecere a frontierei Sculeni. Polițistul de frontieră de la barieră i-a adus la cunoștință faptul că traversarea frontierei de stat pe jos este interzisă prin acest PTF. Respectiv, conaționalul a făcut cale întoarsă.

După aproximativ o oră, cetățeanul a fost văzut în regiunea podului de peste râul Prut din Sculeni. Acesta se afla, vizibil în stare de ebrietate și era dezorientat.

La audieri, bărbatul abia de putea vorbi, nefiind în putință să explice acțiunile sale, dar și scopul aflării acestuia în zonă. În urma cercetărilor suplimentare de către polițiștii de frontieră s-a aflat că cetățeanul moldovean era căutat de către angajații Inspectoratului de Poliție Drochia.

Pe numele persoanei vizate s-a întocmit proces verbal pentru încălcarea regulilor de regim în punctele de trecere a frontierei de stat și ulterior aceasta a părăsit PTF Sculeni, cu o cursă ce se deplasa spre mun. Bălți, de unde este de baștină.

 

In this article