Un ministru și trei deputați moldoveni, interziși în Federația Rusă

Federația Rusă a interzis intrarea în țară a ministrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, și a parlamentarilor din partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate, Oazu Nantoi,...

Federația Rusă a interzis intrarea în țară a ministrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, și a parlamentarilor din partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate, Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp.

Cel puțin asta scrie Kommersant.ru.

Totodată, potrivit sursei citate, angajatul Ambasadei Moldovei la Moscova care a fost declarat persona non grata ar fi consulul Moldovei în Rusia.

„Acesta este un răspuns în oglindă la expulzarea de săptămâna trecută a unui diplomat rus de la Chișinău, care era ofițer consular”, mai scrie Kommersant.

Pe de altă parte, TASS scrie că oficialul moldovean declarat persona non grata este primul secretar al Ambasadei Moldovei la Moscova, Valeriu Manea.

Amintim că, pe 19 aprilie curent, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunța că pentru acțiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), ministerul a declarat drept persona non grata pe teritoriul țării noastre un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

În dimineața zilei de 25 aprilie 2023, Lilian Darii a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Ulterior, Ministerul rus a anunțat că un angajat al Ambasadei Moldovei la Moscova a fost declarat persona non grata și a fost închisă intrarea în Federația Rusă a unui număr de oficiali ai Republicii Moldova.

In this article