Un militar ucrainean, împușcat mortal la granița cu Republica Moldova

Autorităţile ucrainene au anunţat luni că un dezertor care încerca să fugă din Ucraina în Republica Moldova a fost ucis de poliţiştii de frontieră, după ce acesta ar...

Autorităţile ucrainene au anunţat luni că un dezertor care încerca să fugă din Ucraina în Republica Moldova a fost ucis de poliţiştii de frontieră, după ce acesta ar fi atacat un grănicer.

Duminică, patru soldaţi au evadat din unitatea unde erau instruiți în încercarea de a trece frontiera în Republica Moldova pe jos, a precizat Biroul de Stat de Investigaţii într-un comunicat. Unul dintre ei, încercând să scape, a atacat un poliţist de frontieră. În replică, acesta a folosit arma de serviciu pentru a-l împuşca pe atacator, au precizat autorităţile ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al serviciului de grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, a precizat că la 15 km de frontiera cu Moldova, poliţiştii de frontieră au oprit o maşină în care se aflau patru dezertori.

Ulterior, două persoane au luat-o la fugă în direcţii diferite. În timpul căutărilor, unul dintre cei doi militari a atacat un poliţist de frontieră, iar agresorul a fost împuşcat mortal.

Cei patru militari ar fi fugit dintr-un poligon din regiunea Odesa. Persoana împuşcată avea 39 de ani, potrivit presei ucrainene.

Din cauza lipsei de oameni pe front, Ucraina desfăşoară de mai multe săptămâni o campanie de mobilizare pentru a reface rândurile armatei. Întrucât bărbaţii aflaţi la vârsta de luptă nu au voie să părăsească ţara, unii încearcă să plece din Ucraina clandestin pentru a scăpa de armată.

Incidente armate precum cel de duminică sunt rare, dar zeci de bărbaţi care încercau să fugă din ţară au fost arestaţi în acest an.

In this article