Un lot de ajutor umanitar din partea orașului şi Primăriei Mannheim din Germania a ajuns la Centrul municipal de plasament pentru refugiați ,,Patria-Lukoil’

Un lot de ajutor umanitar din partea orașului şi Primăriei Mannheim din Germania a ajuns la Centrul municipal de plasament pentru refugiați ,,Patria-Lukoil’’. Primarul general Ion Ceban a...

Un lot de ajutor umanitar din partea orașului şi Primăriei Mannheim din Germania a ajuns la Centrul municipal de plasament pentru refugiați ,,Patria-Lukoil’’.

Primarul general Ion Ceban a trimis mulțumiri către partenerii de dezvoltare şi autorităţilor publice locale din Germania care sunt alături în acordarea ajutorului pentru refugiații din Ucraina.

„Circa 14 tone de haine de iarnă, cuverturi, saci de dormit și pături în sumă de 34 700 de euro, au fost donate de către oraşul Mannheim, Germania, pentru refugiații din Ucraina şi cei care solicită pachete de la depozitul fostului cinematograf „Patria – Lukoil”.

Donația vine ca urmare a vizitei delegației de la Chişinău la Mannheim în luna mai anul curent, când am avut mai multe întrevederi bilaterale cu omologii din Germania.
În cadrul acestora s-a discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale şi planurile de viitor, dar şi despre gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, cazaţi la Centrul municipal de refugiaţi din str. Studenţilor 7/5.

Mai mult, în luna octombrie curent, o delegaţie de la Mannheim a vizitat Centrul Patria-Lukoil, pentru a vedea serviciile disponibile în cadrul acestuia şi a afla care sunt necesităţile stringente ale refugiaților.

Ca urmare, orașul înfrățit Mannheim şi-a arătat susținerea pentru refugiaţii cazaţi în centrul gestionat de Primăria Chişinău”, a declarat Ceban.

De la începutul războiului, Primăria Mannheim a oferit mai multe donaţii pentru gestionarea crizei refugiaților în valoare de peste 250 de mii de euro.
Este vorba despre mai multe loturi de electrocasnice (frigidere industriale, plite electrice), produse de igienă (gel de duș, șampon, detergent, șervețele sanitare, absorbante, scutece, pastă de dinți) și produse alimentare (alimente pentru copii).

In this article