Un locuitor din regiunea transnistreană, condamnat la 8 ani de închisoare pentru atacuri teroriste în Odesa

Un locuitor din Transnistria a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că ar fi organizat atacuri teroriste în Odesa, Ucraina. Sentința a fost dată de Judecătoria...

Un locuitor din Transnistria a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că ar fi organizat atacuri teroriste în Odesa, Ucraina. Sentința a fost dată de Judecătoria din Primorsk, anunță hromadske.ua, citat de Newsmaker.MD.

Potrivit sursei citate, la sfârșitul anului 2021, un cetățean al Republicii Moldova, rezident al regiunii transnistrene, a planificat acte teroriste pe teritoriul regiunii Odesa sub conducerea curatorilor ruși. Bărbatul ar fi implicat în comiterea infracțiunii și pe un cunoscut al său, cetățean al Ucrainei.

Ancheta a constatat că bărbatul din Republica Moldova a decis să verifice disponibilitatea prietenului său și l-a instruit să păteze cu vopsea roșie memorialul „Eroilor sutei cerești”, din apropierea Administrației Regionale de Stat Odessa – faptă pentru care ar fi achitat 400 de dolari.

Potrivit oamenilor legii, după aceea, condamnatul l-a instruit pe bărbat să dea foc vehiculelor militare de pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Odesa pentru suma de 800 de dolari.

Conform sursei citate, bărbatul a fost reținut atunci când încerca să transfere mijloacele financiare către complicele său. „În timpul procesului, condamnatul s-a pocăit și și-a recunoscut vinovăția”, scrie sursa citată.

Bărbatul, originar din Republica Moldova, a fost găsit vinovat de organizarea unui act terorist cu acordul prealabil de către un grup de persoane și a fost condamnat, astfel, la 8 ani de închisoare.

In this article