Întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de suport pentru competitivitate la export

Întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) din Republica Moldova vor beneficia de asistență pentru sporirea competitivității, în cadrul unui program finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD)...

Întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) din Republica Moldova vor beneficia de asistență pentru sporirea competitivității, în cadrul unui program finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID).

În ședința plenară de astăzi, Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut cu BIRD și Acordul de finanțare cu AID. Volumul total de asistență constituie 47,5 milioane de euro, inclusiv: 17,7 milioane de euro – creditul BIRD și 29,8 milioane de euro – asistența AID.

Durata programului de suport pentru ÎMM constituie cinci ani. Obiectivul acestuia este reducerea poverii și costurilor de reglementare pentru mediul de afaceri, facilitarea accesului la finanțare și sporirea capacității fondului de garantare a creditelor, creșterea competitivității la export.

In this article