Un locuitor din Orhei, prins cu un arsenal întreg de arme deținute ilegal

Un arsenal întreg de armament a fost depistat la un bărbat de 51 de ani din satul Susleni, r. Orhei, anunță serviciul de presă al IGP. Mai exact,...

Un arsenal întreg de armament a fost depistat la un bărbat de 51 de ani din satul Susleni, r. Orhei, anunță serviciul de presă al IGP.

Mai exact, menționează Poliția, au fost depistate și ridicate: 2 arme pneumatice, 34 de tuburi de cartușe, un termovizor, o lunetă, 2 pumnale, 2 cuțite de vânătoare, o armă de foc păstrată contrar cerințelor prevăzute de legislație, precum și un motor pentru barcă, care s-a stabilit că a fost sustras de pe malul râului Nistru în vara anului 2022.

Audiat de polițiști, bărbatul nu a putut explica proveniența armelor și a obiectelor interzise, dar și scopul deținerii acestora. Persoana urmează să fie sancționată conform legislației, pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit și fără acte de proveniență”, se menționează într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Poliției.

Astfel, potrivit Legii nr.130 privind regimul armelor şi al muniţiilor, toate persoanele fizice şi juridice care deţin în posesie arme au obligaţia să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază de competenţă teritorială îşi au domiciliul ori sediul, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condiţiile legii.

Totodată, persoana care predă benevol arma de foc, muniţiile sau mijloacele explozive pe care le-a păstrat ilegal, este eliberată de răspundere penală sau contravenţională.

In this article