Proiecte ample pentru cartierul Poșta Veche

Cartierul Poşta Veche din sectorul Rîşcani s-a schimbat la față în ultimul an. Străzi și trotuare reparate, spații verzi reabilitate și noi zone de agrement. Sunt printre câteva...

Cartierul Poşta Veche din sectorul Rîşcani s-a schimbat la față în ultimul an. Străzi și trotuare reparate, spații verzi reabilitate și noi zone de agrement. Sunt printre câteva proiecte realizate cu succes de Primăria Chișinău în 2022.

Cele mai multe lucrări au fost deja finalizate, iar unele vor fi încheiate în această primăvară.

”În primul rând, am reabilitate integral partea carosabilă a străzii Socoleni, porțiunea dintre Ceucari și Calea Orheiului. Acolo am aplicat asfalt nou, am reparat canalizările pluviale, am schimbat bordurile și s-a intervenit pe o parte din trotuare. Au fost reparate zonele pietonale și pe strada Ceucari, tronsonul Calea Orheiului – Socoleni. Tot pe strada Ceucari au fost amenajat un spațiu verde unde a fost instalat mobilier urban, sisteme de irigare și iluminat, iar primăvara în zonă vor fi plantați arbuști”, a scris edilul Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Printre alte proiecte realizate de Primăria Chișinău se mai numără modernizarea Parcului Răzeşilor de pe str. Andrei Lupan. În zonă au fost amenajate aleile pietonale şi spaţiul verde, instalat mobilier urban, camere de supraveghere video şi sistem de iluminat.

Se lucrează și la amenajarea zonei de agrement de la intersecţia străzilor Socoleni şi Doina, unde va fi amenajat un stadion de minifotbal, un teren de joacă și unul de fitness, alei pietonale şi va fi instalat mobilier urban şi sistem de iluminat nocturn. Și pe stradela Studenţilor 7/1 a fost amenajat un stadion de minifotbal.

De asemenea, la Poșta Veche a fost reparat trotuarul din str. Gheorghe Madan, tronson str. Ceucari – Liceul „Mihail Lomonosov” și a fost reabilitat izvorul din str. Socoleni intersecţie cu str. Grătieşti.

”Iar în această săptămâna în cartierul Poşta Veche am deschis o grădiniță nouă într-un bloc al Liceului „Mihail Lomonosov” unde peste 100 de copii frecventează cele 4 grupe noi deschise. Şi pentru anul curent am planificat să realizăm mai multe proiecte de infrastructură atât la Poşta Veche, cât şi în toate sectoarele capitalei”, a mai adăugat Ion Ceban.

In this article