Un jurnalist român spune că Maia Sandu cheamă diaspora acasă pentru a obține mai multe voturi la parlamentare

Jurnalistul român Victor Nichituș este de părerea că apelul liderului PAS, Maia Sandu, către diasporă are legătură directă cu alegerile din 15 martie. „În acest context, pot interpreta...

Jurnalistul român Victor Nichituș este de părerea că apelul liderului PAS, Maia Sandu, către diasporă are legătură directă cu alegerile din 15 martie. „În acest context, pot interpreta că doamna Sandu își cheamă susținătorii să vină și să voteze la alegerile din Hâncești”, spune jurnalistul.

Totodată, Nichituș atrage atenția că în acest caz, Sandu pune în pericol sănătatea moldovenilor, doar pentru a obține niște voturi. „E semn că politica se face și la vremuri de epidemie: războiul politic nu ține cont de solidaritate”, mai scrie acesta.

„Istoria contemporană a Republicii Moldova a arătat că politicienii moldoveni, indiferent de ideologii, au folosit panica și isteria ca arme politice. Acești germeni cu care a fost inoculată societatea moldovenească a făcut ca teritoriul dintre Prut și Nistru să rămână în urma istoriei. Din 1989 până în prezent, politicienii moldoveni au folosit principiul divide et impera – motiv suficient pentru a nu exista coeziune și solidaritate socială. Maia Sandu nu face excepție, domnia sa se folosește de isterie și panică pentru a câștiga puncte electorale”, a conchis Nichituș.

In this article