Un grup de cetățeni turci se adunau într-o cafenea din Chișinău, jucau cărți și consumau alcool

În contextul situației epidemiologice din țară și riscului de îmbolnăvire și răspândire a virusului COVID-19, unii cetățeni și agenți economici încă nu conștientizează pericolul și nu respectă prevederile...

În contextul situației epidemiologice din țară și riscului de îmbolnăvire și răspândire a virusului COVID-19, unii cetățeni și agenți economici încă nu conștientizează pericolul și nu respectă prevederile și măsurile stabilite de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Angajații Biroului Migrație și Azil al MAI în comun cu colaboratorii Inspectoratului General de Poliție al MAI, au constatat faptul că administrația unui agent economic cu sediul în sectorul Râșcani din mun. Chișinău, încalcă prevederile Dispoziției nr.6, din 26 martie 2020, a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Proprietarul cafenelei, cetățean de origine turcă, prin intermediul unei rețele de socializare, adună conaționali de-ai săi și organizează diferite evenimente în localul de agrement pe care îl administrează, în interiorul cafenelei având acces doar clienții fideli, care anunța telefonic administratorul despre ulterioarele vizite.

Urmare a descinderilor efectuate de către ofițerii Biroului Migrație și Azil, la data de 10 aprilie 2020, au fost depistate și identificate 5 persoane de origine turcă care jucau cărți și consumau băuturi și mâncare tradițională turcească.

Cazul respectiv urmează a fi documentat de către angajații Inspectoratului de Poliție Râșcani al DP mun. Chișinău a IGP al MAI de comun cu colaboratorii Biroului Migrație și Azil al MAI.

Pentru ignorarea prevederilor Dispozițiilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, agentul economic va fi sancționat conform prevederilor art. 761 din Codul Contravențional cu amendă de până la 75 de mii lei, iar persoanele fizice – cu amendă de până la 25 mii lei, fiecare.

In this article