Directorul spitalului de Urgență: Datorită măsurilor preventive luate de autorități, Moldova merge acum pe un scenariu optimist

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, susține că în Republica Moldova sunt mobilizate resurse suficiente de cadre medicale, spitale, medicamente, consumabile necesare pentru cel mai grav scenariu...

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, susține că în Republica Moldova sunt mobilizate resurse suficiente de cadre medicale, spitale, medicamente, consumabile necesare pentru cel mai grav scenariu de evoluție a pandemiei COVID-19. Potrivit lui Ciocanu, datorită măsurilor preventive luate de autorități, Moldova merge acum pe un scenariu optimist de contaminare a populației în comunitate.

Directorul Spitalului de Urgență a declarat la ”Moldova 1” că niciun sistem de sănătate din lume nu a fost pregătit pentru o astfel de epidemie. În opinia lui Ciocanu, țări cu mult mai bogate și cu un sistem de sănătate avansat au situații mult mai grave decât în țara noastră. În SUA, Italia, Franța, Spania  numărul infectărilor raportat la numărul de populație indică asupra unei situații cu mult mai dificile decât în țara noastră.

”Aceasta înseamnă că populația trebuie să fie liniștită și să respecte recomandările date de personalul medical și autorități”, a declarat Ciocanu.

În opinia directorului Spitalului de Urgență, în două săptămâni, în Moldova, vom asista la o scădere a numărului de infectați. Totul însă depinde de gradul de conștientizare a populației a situației create. Cu cât mai multă lume va sta în autoizolare, în special cetățenii care se întorc de peste hotare, cu atât mai puține cazuri noi de infectare vor fi înregistrate.

In this article