Un fost consilier al Maiei Sandu spune că la Hâncești va câștiga PSRM

Din lupta acerbă dintre candidatul PAS, Olesea Stamate, şi independentul Grigore Cobzac, în circumscripţia Hânceşti, ar putea câştiga, în cele din urmă, pretendentul PSRM, Ştefan Gaţcan. La această...

Din lupta acerbă dintre candidatul PAS, Olesea Stamate, şi independentul Grigore Cobzac, în circumscripţia Hânceşti, ar putea câştiga, în cele din urmă, pretendentul PSRM, Ştefan Gaţcan. La această concluzie a ajuns fostul consilier al ex-premierlui Maia Sandu, Vladislav Kulminski, în cadrul unei emisiuni la postul de radio Europa Liberă.

„Ceea ce se întâmplă acum cu partidele de centru-dreapta din Hâncești este o problemă enormă pentru ei. Pentru că în această luptă dintre Stamati și Cobzac, într-adevăr, poate să câștige un socialist. Și atunci vina pentru această înfrângere va cădea și pe domnul Cobzac, respectiv pe Platforma DA și pe Maia Sandu”, a declarat Vladislav Kulminski..

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Kulminski admite că dreapta ar putea pierde unul din cele mai proeuropene raioane ale Republicii Moldova.

„Până la urmă, ei într-adevăr pot să piardă unul dintre cele mai proeuropene raioane ale țării. Și aceasta va deveni o mare problemă (…) Dacă partidele de dreapta vor lupta, se vor bate unii cu alții, dacă ei vor pierde alegerile din Hâncești, acesta nu va fi un val în direcția lor, ci un val care în mod real poate să le arunce în afara arenei politice”, a mai spus fostul consilier.

In this article