Un ex-judecător, achitat în cadrul dosarului Laundromat

Ieri, 27 mai, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a decis despăgubirea de către stat cu 300.000 de lei a fostului judecător Mihai Moraru. Potrivit instanței, acesta a fost anchetat...

Ieri, 27 mai, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a decis despăgubirea de către stat cu 300.000 de lei a fostului judecător Mihai Moraru. Potrivit instanței, acesta a fost anchetat ilegal pentru complicitate la spălarea banilor.

La sfârșitul lunii aprilie curent, fostul magistrat Mihai Moraru, cercetat în dosarul Landromat a fost achitat într-un alt episod al dosarului Laundromat. Magistrații nu au găsit elemente de infracțiune în acuzațiile procurorilor, transmite Știri.md. 

Magistratul Garri Bivol, în prezent suspendat din funcție din cauza unor acuzații în două dosare penale de corupție, și ex-judecătorul Mihail Moraru cer statului să le achite despăgubiri morale de câte 1,2 milioane de lei, pentru că au fost învinuiți pe nedrept de complicitate la spălarea banilor în dosarul Laundromat.

De menționat că pe data de 15 mai, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a menținut sentința primei instanțe din 23 septembrie 2022, prin care ex-judecătorul Gheorghe Marchitan, implicat în dosarul „Laundromat”, a fost recunoscut vinovat de spălarea, prin sistemul bancar al R. Moldova, a 200 de milioane de dolari.

Sursa

In this article