Un deputat PSRM a solicitat Procuraturii să verifice legalitatea raportului pecuniar între Pașa și PPDA

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, solicită Procuraturii Generale și Comisiei Electorale Centrale (CEC) să verifice dacă serviciile prestate contra cost Platformei DA de către expertul ONG-ului ”WatchDog.MD”, Valeriu Pașa, au...

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, solicită Procuraturii Generale și Comisiei Electorale Centrale (CEC) să verifice dacă serviciile prestate contra cost Platformei DA de către expertul ONG-ului ”WatchDog.MD”, Valeriu Pașa, au fost raportate conform legislației în vigoare.

Drept motiv pentru adresarea către aceste instituții sunt declarațiile deputatului Platforma DA, Dinu Plângău, potrivit cărora Pașa ar fi primit bani de la acest partid pentru anumite servicii.

”Oamenii buni”, plătiți de ”politicienii răi” pentru a minți cetățenii naivi. Un deputat în Parlament a recunoscut public că formațiunea pe care o reprezintă plătea un mercenar să mintă poporul prin intermediul mesajelor lansate în spațiul public.

Din mărturisirile deputatului PPDA, Dinu Plîngău, cetățeanul Valeriu Pașa, care se prezintă “activist civic” , “expert” și “comentator politic”, a prestat “contra cost” servicii Partidului Platforma DA. Din textul publicat de deputat se înțelege că Valeriu Pașa, care reprezintă și ONG-ul “WatchDog.MD”, era un mercenar mediatic, care avea scopul să comenteze favorabil acestei formațiuni”, a scris deputatul PSRM pe pagina sa de Facebook.

Parlamentatul precizează că, în condițiile în care apare public o informație despre prestarea serviciilor de consultanță unui partid politic, a solicitat Procuraturii să verifice legalitatea acestui raport pecuniar între Pașa și PPDA. Odnostalco a cerut CEC să verifice și dacă aceste servicii au fost raportate, iar în cazul în care se depistează încălcarea legii, cei vinovați să fie trași la răspundere.

In this article