Un cuplu din Vulcănești, reținut pentru trafic de droguri

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în comun cu procurorii mun. Chișinău, Oficiul Ciocana, au reținut alți doi complici, un bărbat de 48 de ani și soția...

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în comun cu procurorii mun. Chișinău, Oficiul Ciocana, au reținut alți doi complici, un bărbat de 48 de ani și soția acestuia de 43 de ani, fiind suspectați de trafic de droguri.

Cei doi ar face parte din grupul infracțional care realizau substanțe narcotice (hidropon) prin intermediul aplicației Telegram și au fost reținuți în flagrant în luna aprilie curent.

În cadrul măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală, ofițerii de investigație au stabilit că substanțele narcotice au fost procurate angro de la cei doi. Drogurile erau ambalate în vacuum și camuflate într-un colet, fiind expediate din sudul țării în mun. Chișinău prin intermediul rutelor regulate de la Gara Auto.

Astăzi, ofițerii Direcției instigații criminalitate organizată a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Ciocana și cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger”, au efectuat percheziții la domiciliile suspecților din satul Burlăceni, raionul Cahul, și satul Etulia, raionul Vulcănești.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate cântare electronice, plicuri de tip zip-lock și pentru vacuumare, telefoane mobile ce au importanță pentru urmărirea penală.

De asemenea, cuplul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă până la 15 ani de închisoare, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

In this article