Pungaș din capitală condamnat la închisoare, pentru 20 de infracțiuni comise

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată, într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care...

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată, într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 08 iunie 2023, un bărbat de 44 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 20 episoade de pungășie (art.192 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul căinculpatul, în perioada de timp: decembrie 2019 – septembrie 2022, a obținut prin sustragere din buzunare și genți, de la diferite persoane, mai multe bunuri printre care telefoane mobile și portmonee.

Prejudiciile cauzate părților vătămate variază între sumele 680 lei și 24 741 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article