Un copil din Moldova a decedat în Italia

Un băiețel de doi ani, fiul unor moldoveni stabiliți în Italia, a murit în dimineața de joi, 28 decembrie, la Spitalul Policlinico Agostino Gemelli din Roma, după ce...

Un băiețel de doi ani, fiul unor moldoveni stabiliți în Italia, a murit în dimineața de joi, 28 decembrie, la Spitalul Policlinico Agostino Gemelli din Roma, după ce a înghițit o piesă dintr-o jucărie, informează Corriere della Sera.

Potrivit sursei citate, părinții, cetățeni ai R. Moldova care lucrează în orașul Monterotondo, l-au auzit respirând greu în somn și au alertat autoritățile. Imediat, acesta a fost preluat și transportat la spital, transmite breakingnews.md cu referire la rotalianul.com.

Medicul de la spitalul din Monterotondo, care l-a examinat de urgență, a descoperit că micuțul avea bucăți de jucărie în esofag. Copilul a fost transferat imediat cu elicopterul la Spitalul Policlinico Gemelli din Roma, dar spre dimineață a decedat.

Într-un comunicat, reprezentanții de la Policlinico Gemelli au explicat că băiețelul a ajuns la spital deja în moarte cerebrală, după mai mult de o oră de resuscitare cardio-pulmonară.

Părinții și-au dat consimțământul pentru prelevarea și donarea organelor.

Procuratura din Italia a deschis un dosar penal pe acest caz. Printre versiunile examinate se numără și omorul din neglijență.

Procurorul-șef din Tivoli, Francesco Menditto, a dispus, totodată, efectuarea de verificări privind originea și tipul jucăriei înghițite de copil în locuința sa din Monterotondo.

In this article