Un cont bancar de circa cinci milioane de lei, sechestrat de ARBI

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe un cont bancar în valoare de circa cinci milioane de lei săptămâna trecută. Contul a...

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe un cont bancar în valoare de circa cinci milioane de lei săptămâna trecută. Contul a fost indisponibilizat într-un caz de delapidare a averii străine.

Potrivit CNA, actualmente ARBI are în examinare 173 de delegații, pe 121 de cauze penale, în privința a 278 de subiecți.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel, Direcția analitică a întocmit trei rapoarte de analiză operațională, alte 113 analize operaționale fiind în procedură.

De asemenea, Direcția legislație și expertiză anticorupție a recepționat 32 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor zece rapoarte de expertiză și șase avize, iar 43 de proiecte sunt în examinare.

Direcția educație anticorupție a desfășurat două activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, iar alte cinci instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs.

Totodată, trei persoane s-au deținut în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente, iar 12 învinuiți se află în Penitenciarul nr. 13.

In this article