Un conațional a revenit în țară, traversând ilegal frontiera de stat

Angajații Poliției de Frontieră au surprins o persoană în timp ce traversa clandestin frontiera, din Ucraina în Republica Moldova. Făptașul s-a dovedit a fi cetățean moldovean, care pentru...

Angajații Poliției de Frontieră au surprins o persoană în timp ce traversa clandestin frontiera, din Ucraina în Republica Moldova. Făptașul s-a dovedit a fi cetățean moldovean, care pentru a evita o sancțiune din partea autorităților ucrainene pentru încălcarea termenului de ședere a ales ilegal să revină în R. Moldova.

În data de 19 noiembrie 2023, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani a fixat, cu ajutorul dispozitivului de detecție și alertă, cum o persoană se deplasează grăbit dinspre frontieră spre interiorul țării. Operativ, în regiune s-a intervenit, ca la aproximativ 200 metri de linia frontierei de stat persoana a fost descoperită și supusă verificărilor.

La fața locului a fost identificat un locuitor al satului Pererîta, raionul Briceni, în vârstă de 58 de ani. În discuții, conaționalul a recunoscut că ilegal a ajuns pe teritoriul R. Moldova, justificând că a depășit termenului de ședere în Ucraina. Acesta s-a aflat în statul vecin din anul 2016.

În continuare, poliţiştii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

In this article