Un cetățean străin a încercat să treacă frontiera ilegal

Polițiștii de frontieră din Tudora au dejucat planurile unui tânăr care avea intenția de a părăsi teritoriul R. Moldova, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate. Originar din...

Polițiștii de frontieră din Tudora au dejucat planurile unui tânăr care avea intenția de a părăsi teritoriul R. Moldova, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate. Originar din Coasta de Fildeș, acesta mai riscă o amendă penală pentru uz de fals în acte, tranmsite Breaking News.

Din cercetările preliminare s-a aflat că este în vârstă de 28 ani, originar din Coasta de Fildeș și era solicitant de azil pe teritoriul țării noastre. Direcția de deplasare confirmă intenția acestuia de a traversa ilegal frontiera de est prin ocolirea punctului de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Audiat, bărbatul a comunicat că nu avea scopul de a încălca legislația națională și nu era în cunoștință de cauză că se afla în apropierea de frontiera. Supus verificărilor suplimentare, s-a depistat asupra sa încă un permis de ședere care ar fi emis de autoritățile de drept italiene. Acesta s-a dovedit a fi fals, conform lipsei elementelor de protecție. Mai mult, străinul nu era la prima abatere de acest gen, anterior a încercat că traverseze frontiera moldo-română prezentând un act neveridic.

În continuare, polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele pentru a elucida circumstanțele și a identifica dacă mai sunt implicate și alte persoane. Bărbatul este reținut la sediul Direcția regional EST și riscă două pedepse penale potrivit art. 362 al.(1) și art. 361 al.(1) al CP al RM.

In this article


Join the Conversation