Un cetățean al Coreei de Nord, depistat cu documente ungurești falsificate

Un cetățean al Coreei de Nord a încercat să traverseze frontiera de stat, având acte ungurești cu semne vădite de falsificare. Din spusele acestuia, ar fi cumpărat documentele...

Un cetățean al Coreei de Nord a încercat să traverseze frontiera de stat, având acte ungurești cu semne vădite de falsificare. Din spusele acestuia, ar fi cumpărat documentele contra sumei de 15.000 de dolari.

Ieri, 11 mai 2023, în punctul de trecere Criva, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au identificat străinul în fluxul de călători de pe sensul de intrare în Republica Moldova, transmite breakingnews.md.

În cadrul formalităților de control, pasagerul unui autoturism a prezentat un pașaport pretins a fi eliberat de către autoritățile din Ungaria. La verificarea amănunțită a documentului, echipa comună a constatat că actele au semne de falsificare, fapt ce a condus la extinderea cercetărilor. Ca urmare, asupra persoanei a fost depistată și o carte de identitate ungurească, la fel conținea semne de falsificare.

Audiat, străinul a recunoscut că ambele documente au fost obținute la Kiev, Ucraina, contra sumei de 15.000 de dolari. Astfel, cetățeanului Coreei de Nord i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.

Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

In this article