Un caz rar de ciumă bubonică a fost confirmat recent în Statele Unite, în statul Oregon

Un caz uman rar de ciumă bubonică a fost identificat recent în Statele Unite, în Oregon, conform autorităților sanitare locale. Boala, cunoscută pentru provocarea Ciumei Negre în Evul...

Un caz uman rar de ciumă bubonică a fost identificat recent în Statele Unite, în Oregon, conform autorităților sanitare locale. Boala, cunoscută pentru provocarea Ciumei Negre în Evul Mediu, este rară în țările dezvoltate și poate fi tratată în prezent, însă rămâne potențial periculoasă. Potrivit Știrilor.md, pacientul, care locuiește în comitatul Deschutes din nord-vestul Statelor Unite, s-a infectat cel mai probabil de la propria sa pisică. Autoritățile au declarat că toate persoanele care au fost în contact strâns cu pacientul sau cu animalul său au primit medicamente preventive împotriva bolii.

Doctorul Richard Fawcett, ofițerul de sănătate al comitatului Deschutes, a explicat că simptomele ciumei pot apărea până la opt zile de la expunerea la un animal bolnav sau de la mușcătura unui purice. Acestea includ febră, greață, slăbiciune, frisoane și dureri musculare. Dacă nu este diagnosticată la timp, ciuma bubonică poate evolua în forme mai grave precum ciuma septicemică sau ciuma pneumonică.

Autoritățile au subliniat că, în acest caz, boala a fost identificată și tratată în stadiile incipiente, reprezentând un risc scăzut pentru comunitate. Nu au fost raportate alte cazuri de ciumă în timpul investigației. Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC), în Statele Unite se înregistrează în medie șapte cazuri de ciumă la om în fiecare an. Ultimul caz de ciumă bubonică raportat în Oregon datează din 2015, conform administrației sanitare locale.

In this article