Un broker vamal, reținut în flagrant, după ce ar fi încercat să mituiască un șef de post vamal cu 5000 de dolari

Un broker vamal a fost reținut, în flagrant, de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, după ce ar fi încercat să ofere mită unui șef de post vamal....

Un broker vamal a fost reținut, în flagrant, de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, după ce ar fi încercat să ofere mită unui șef de post vamal. Potrivit denunțului, brokerul i-ar fi propus vameșului 5000 de dolari, pentru a obține facilități vamale în favoarea unui agent economic.

În urma apelului funcționarului Serviciului Vamal, ofițerii anticorupție, în comun cu procurorii Procuraturii Anticorupție și angajații Direcției Integritate și Supraveghere a Serviciului Vamal, s-au deplasat la fața locului, unde au reținut brokerul chiar în biroul șefului de post. Banii au fost predați ofițerilor de urmărire penală, iar persoana a fost escortată la CNA pentru a fi audiată.

Pe numele brokerului a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 325 cod penal – coruperea activă. În prezent, bănuitul este reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală, se arată în comunicat.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article