Opt persoane, reținute în urma perchezițiilor la partidul Șor

Procuratura Anticorupție informează că, în rezultatul perchezițiilor efectuate în seara zile de 2 noiembrie 2022, au fost reținute 8 persoane. Potrivit PA, persoanele sunt bănuite de participarea în...

Procuratura Anticorupție informează că, în rezultatul perchezițiilor efectuate în seara zile de 2 noiembrie 2022, au fost reținute 8 persoane.

Potrivit PA, persoanele sunt bănuite de participarea în calitate de complici la săvârșirea infracțiunii de acceptare cu bună știință a finanțării Partidului Politic din partea unei grup criminal organizat, transmite Știri.md.

În termenul de 72 ore va fi luată o decizie cu privire la aplicarea unei măsuri preventive.

Miercuri, 2 noiembrie, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Partidului Șor, în urma cărora au fost depistați și ridicați bani în sumă totală de 321.700 lei. Mijloacele bănești erau destinate pentru plata neoficială a salariilor, achitate în plic angajaților partidului din partea grupului criminal organizat.

Partidul Șor susține că singurul „rezultat” pe care l-au obținut procurorii a fost blocarea activității sediului partidului, antrenat în pregătirea protestelor.

 

In this article