Un biciclist a fost lovit mortal pe traseul Hâncești-Leușeni. Bărbatul se deplasa pe contrasens

Un bărbat originar din raionul Cahul a decedat în urma unui accident rutier produs pe traseul Hâncești-Leușeni. Informația a fost confirmată pentru #diez de ofițera de presă a...

Un bărbat originar din raionul Cahul a decedat în urma unui accident rutier produs pe traseul Hâncești-Leușeni. Informația a fost confirmată pentru #diez de ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Hâncești, Cristina Vicol.

Potrivit informațiilor, în dimineața zilei de astăzi, 20 aprilie, în jurul orei 5.40, polițiștii din Hâncești au fost sesizați precum că în apropiere de localitatea Leușeni s-a produs un accident rutier cu tamponarea unui biciclist.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un automobil de model VW T-5, condus de un bărbat în vârstă de 33 ani, a tamponat un biciclist care se deplasa pe marginea traseului, pe contrasens, neregulamentar.

În urma impactului, biciclistul, un bărbat în vârstă de 27 ani, a decedat la fața locului.

Ofițera de presă ne-a comunicat despre faptul că șoferul care conducea autovehiculul a fost testat cu aparatul „Drager”, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Sursă: Inspectoratul de Poliție Hâncești

În data de 22 februarie 2023 a avut loc un accident în care doi cicliști, copii în vârstă de 12 ani, echipaţi cu echipament vizibil şi căşti de protecție, au fost loviţi de un automobil care ieşise la o depăşire pe partea dreaptă spre acostament.

Pe 3 martie Parlamentul a votat în lectura a II-a proiectul de lege care prevede sancțiuni mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. Șoferii care depășesc limita de viteză cu peste 60 de km/h vor fi lipsiți de permis. Totodată, pentru neacordarea de prioritate pietonilor sau cicliștilor, sancțiunea se va mări de la 4 la 5 puncte de penalizare.

Pe 4 martie, o comunitate de bicicliști din Chișinău a anunțat mobilizarea generală a tuturor bicicliștilor și a persoanelor care utilizează transportul alternativ pentru a participa la un marș în jurul orașului.

În luna august 2022 a fost organizată o acțiune de protest care a mobilizat comunitatea ciclismului după ce campioana națională la ciclism Ana Rodina a fost lovită frontal de un șofer. În urma celor întâmplate, Ana a suferit o intervenție chirurgicală de reconstrucție a brațului și a trecut prin câteva operații.

In this article