Un bărbat riscă până la 6 ani de închisoare pentru violență în familie

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, locuitor a comunei Băcioi mun.Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru violență în familie....

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, locuitor a comunei Băcioi mun.Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru violență în familie.

În dimineața de 20 ianuarie, în jurul orei 04:40 min., Inspectoratul de Poliție Botanica, a fost sesizat prin intermediul serviciului 112, chiar de victimă care a comunicat că soțul a efectuat o împușcătură din armă rănind-o la picior.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă, grupa specializată a Inspectoratului de Poliție Botanica, pentru documentarea și stabilirea circumstanțelor cazului dat. În cadrul documentării la fața locului, victima, femeie în vârstă de 40 de ani, a comunicat forțelor de ordine că, au sărbătorit ziua copiilor, iar după ce au plecat oaspeții, între ea și soț s-a iscat un conflict. Ulterior, soțul fiind în stare de ebrietate a luat din seif arma pe care o deținea legal și a început să o amenințe, după care a efectuat o împușcătură. Glontele ricoșând, a rănit-o în picior.

Totodată, femeia a mai comunicat că soțul fiind cu arma în mână, a ieșit din casă, a urcat în automobilul marca BMW și s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

Femeia a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru ,,Violență în familie”.

Arma din care a tras bărbatul a fost ridicată, iar în cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut  vinovăția.

Pentru fapta comisă, conform legislației penale în vigoare, bărbatul riscă o pedeapsă  cu închisoare de la 1 la 6 ani.

In this article