Un bărbat din Briceni, condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor

Un bărbat de 43 de ani din Briceni, care este cel de-al treilea inculpat într-o cauză penală intentat în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a unei infracțiuni contra...

Un bărbat de 43 de ani din Briceni, care este cel de-al treilea inculpat într-o cauză penală intentat în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a unei infracțiuni contra vieții și sănătății persoanei, a fost condamnat.

Procuratura Generală (PG) anunță că inculpatul a fost recunoscut vinovat în săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale, soldate cu deces, fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani cu ispășirea în penitenciar de tip închis.

„Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii de la Briceni, inculpatul, într-o seară din luna februarie a anului 2021, fiind la domiciliul său, situat într-un sat din raionul Briceni, având trei oaspeți, au consumat împreună băuturi alcoolice. Majoritatea din bărbații prezenți, inclusiv inculpatul aveau un trecut infracțional. Unul din bărbați a solicitat alocarea surselor financiare în bugetul criminal (общак), în vederea susținerii materiale a deținuților din instituțiile penitenciare, fapt ce a generat un conflict între solicitantul banilor și ceilalți bărbați, care au început să îl bată. Victima a fost lovită cu pumnii în diferite regiuni ale corpului, preponderent în regiunea capului, în urma cărui fapt a căzut la podea. Făptașii își continuau acţiunile violente, sărind cu ambele picioare pe diferite părți ale corpului victimei, iar ca urmare a leziunilor corporale suportate, victima a decedat, peste câteva zile la domiciliul propriu”, se arată în comunicatul emis de PG.

Acuzatorii de stat spun că inculpatul a pledat nevinovat, iar sentința este cu drept de apel.

Ceilalți doi complici ai săi și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii, cauza în privința lor fiind examinată în procedură simplificată.

Aceștia au fost condamnați printr-o sentință anterioară, pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul Briceni din 07 decembrie 2021, la 8 și, respectiv, 10 ani de închisoare.

In this article