Un agent economic a achitat circa 6 milioane de lei, drepturi de import pentru mărfurile introduse anterior ilegal în țară

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal exercită urmărirea penală în cadrul unei cauze pornite pe faptul tentativei de contrabandă cu articole de feronerie pentru confecționarea mobilierului. De...

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal exercită urmărirea penală în cadrul unei cauze pornite pe faptul tentativei de contrabandă cu articole de feronerie pentru confecționarea mobilierului.

De menționat, că în cadrul acțiunilor de urmărire penală, în scopul verificării corectitudinii acțiunilor efectuate de către agentul economic în perioada anilor 2021 – 2022, în baza ordonanței a fost dispus audit post vămuire.

În rezultatul acțiunilor de control întreprinse de către Direcția control ulterior, din cadrul Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, au fost identificate mărfuri fără acte de proveniență, iar în rezultat au fost recalculate drepturile de import pentru acestea, în sumă de 5.974.748,66 lei.

Urmare acțiunilor desfășurate de către Serviciul Vamal, a fost întocmită decizia de regularizare și agentul economic a optat pentru achitarea benevolă a sumei integrale de circa 6 milioane lei.

In this article